אזולאי נ' אקסטרא קאר ליסינג - מימון והשקעות בע"מ ואח'

: | גרסת הדפסה
עש"א
בית משפט השלום תל אביב - יפו
30358-01-14
16.1.2014
בפני :
משה סובל-שלום ת"א

- נגד -
:
יוסף אזולאי
:
1. אקסטרא קאר ליסינג - מימון והשקעות בע"מ
2. 7. אילן ראובן
3. 6. לורי אור מוצרי חשמל (1996) בע"מ
4. 5. דרך ארץ הייווייז (1997) בע"מ
5. 4. רשות השידור/ המשרד הראשי
6. 3. חברת פרטנר תקשורת בע"מ
7. 2. בזק בינלאומי בע"מ

החלטה

החלטה

1.המבקש שהינו החייב בתיק הוצל"פ 01-99246-33-5 (תיק אחוד) מערער על החלטתו מיום 1.1.14 של כב' רשם ההוצל"פ אביטל ערן שדחה בקשתו לבטל את צו עיכוב היציאה מן הארץ שהוצא כנגדו, אגב הכרזתו כחייב מוגבל באמצעים בהתאם לסעיף 69 ג' וסעיף 69 ד' (א)(1) לחוק ההוצל"פ.

2.המבקש עוסק בהדרכת טיולים למרוקו וליעדים נוספים וטוען כי בשל הצו והעדר היכולת למצוא ערבים, לא יכל לצאת וממילא לעבוד ולכן נוצרו פיגורים בתשלומים בתיק, עד כי נזקק לקצבת הבטחת הכנסה של המל"ל.

3.הואיל והמבקש ביקש כי עניינו ידון בדחיפות לא בקשתי תגובותיהם של המשיבים.

המבקש מצוי במבוך, כפי שמתאר בבקשתו ואולם עליו לדעת כי אין לו זכות קנויה להיות מוכרז בתור חייב מוגבל באמצעים וככל שלא יעמוד בצו התשלומים עלול תיק האחוד להיות מפוזר באופן שיאלץ להתמודד בכל תיק בנפרד.

4.תנאי מקדמי על מנת שישקול הרשם ביטול צו עיכוב היציאה, בתנאים לפי שיקול דעתו ועל פי הנסיבות, כי ישלם את חוב הפיגורים או יציע הסדר לפירעונו.

באשר ליכולת התשלום, הורה הרשם להגיש שאלון בצירוף מסמכים כדי שניתן יהיה לקבוע את יכולתו הכלכלית ולפסוק על פיה צו תשלומים מתאים ועל המבקש, בשלב ראשון, לפעול בהתאם להחלטה.

הסדרת התשלומים קשורה לצו עיכוב היציאה ולא ניתן לברר את ביטול הצו במנותק מהתשלומים שלא משולמים למעלה משנה ולשאלת המשך קיומו של תיק האחוד.

5.לא מצאתי שיש מקום להתערב בהחלטת הרשם ועל המבקש לכלכל צעדיו על מנת שיעלה על דרך המלך שכן דומני שביטול תיק האחוד בשל מחדליו של המבקש, תביא לתוצאה לא רצויה למבקש.

מכל מקום הערעור נדחה בזאת.

ניתנה היום, ט"ו שבט תשע"ד, 16 ינואר 2014, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>